вівторок, 3 лютого 2015 р.



Шановні колеги!

Дякую за активну участь у роботі Інтернет-конференції. 
Сьогодні перед педагогами стоять  інші завдання: не просто передати знання, а навчити кожну дитину вчитися, спілкуватися, працювати в колективі, висловлювати свої думки. Тільки справжній Учитель може організувати роботу в дитячому колективі так, щоб кожна дитина з ранніх років почувала себе особистістю.
Статті учасників конференції довели, що педагоги Гайворонщини - талановиті, творчі, розумні, справжні Учителі!

 Роботу Інтернет-конференції завершено! Ще раз дякую всім учасникам!
                                                                           



АНАЛІЗ
результатів проведення районної Інтернет-конференції з проблеми
"Інноваційна діяльність педагога в сучасному освітньому просторі"
(27.01.-31.01.2015).

У січні 2015 року завідувачем методичного кабінету відділу освіти районної державної адміністрації Касьяненко В.О. було проведено  районну Інтернет-конференцію з проблеми "Інноваційна діяльність педагога в сучасному освітньому просторі". Учасники конференції надавали статті, оформлені відповідно до вимог (лист начальника відділу освіти від 05 січня 2015 року № 02-3/1), які розміщувалися на блозі конференції (http://gayvoroninnovacii.blogspot.com/). Робота конференції проходила у п’яти  секціях:
1.      Інноваційні технології в управлінській діяльності та методичній роботі.
2.      Інноваційні технології в системі роботи вчителів початкових класів.
3.      Застосування педагогічних інновацій на уроках природничо-математичного циклу.
4.      Використання інновацій у роботі вчителя-словесника.
5.      Впровадження інновацій на уроках освітніх галузей "Мистецтво", "Технології",  "Суспільствознавство".
         Педагоги брали участь в обговоренні матеріалів конференції: ставили запитання і відповідати на запитання колег, коментували та оцінювали їхні статті.
         На блозі Інтернет-конференції було розміщено 76 статей, а саме: секція 1 – 6 матеріалів, секція  2 – 20, секція 3 – 20, секція 4 – 14,  секція 5 – 16. Було опубліковано понад 930 коментарів. Станом на 02 лютого 2015 року, загальна кількість переглядів сторінки становила 12 тис. 901. 
         Найбільше взяло участь в роботі конференції вчителів початкових класів – 20. Також, надали матеріали 3 вчителя англійської мови, 14 вчителів біології, хімії, географії, 3 вчителя інформатики, 5 вчителів історії, 3 вчителя математики, 2 – музичного мистецтва, 2 –  образотворчого мистецтва, 3 – світової літератури, 8 –  української мови, 3 – трудового навчання, 2 –  музичного мистецтва, 3 – фізики, 4 директора, 1 заступник, 1 педагог-організатор.
         Різноманітний склад учасників конференції і за стажем роботи. 19 педагогів мають стаж роботи до 10 років, 26 – від 11 до 20 років, 29 – від 21 до 38 років. Приємно відзначити, що для участі у конференції було подано матеріали двох молодих спеціалістів, які працюють всього п’ять місяців. Це - Ірина Хлівнюк (Бандурове) та Анна Леонтьєва (Солгутове).
Найбільше матеріалів було подано від вчителів, які мають кваліфікаційну категорію "спеціаліст вищої категорії" – 36, 18 – "спеціаліст першої категорії", 9 - "спеціаліст другої категорії", 13 – "спеціаліст".
У районній  Інтернет-конференції взяли участь педагоги з 20 навчальних закладів району, що свідчить про активну участь у даному заході. Найбільше було подано матеріалів із:
- ЗШ І-ІІІ ступенів №1 м. Гайворон – 8
- ЗШ І-ІІІ ступенів с. Солгутове - 7
- ЗШ І-ІІІ ступенів с. Могильне та с. Таужне – по 6
- ЗШ І-ІІІ ступенів смт. Салькове, с. Хащувате та с. Чемерпіль – по 5 (кількість матеріалів, поданих для участі в Інтернет-конференції по всіх навчальних закладах додається).
Разом з тим не розміщено жодної статті педагогів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Долинівка та НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ"с. Котовка.
Рейтинг участі навчальних закладів у конференції:


Важливою складовою в проведенні Інтернет-конференції є не лише розміщення власних статей, а й обговорення, зокрема розміщення коментарів, ведення діалогу з авторами інших матеріалів. Так, найбільшу кількість коментарів, зауважень, запитань надали Горобець О.Ф. – понад 70 (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне), Тищук Р.В. – понад 60 (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне), Захаренко М.С.Лютинська М.О. – понад 50 (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Солгутове). Активно писали відгуки, пропозиції, запитання Красножон О.В., Чернієнко О.В., Муржак О.В., Родікова І.Ю., Кузнєцова Н.В., Маслій В.О., Осіпчук І.А., Подуфала К.Ю., Мацібора В.І., Здерчук О.В., Бунчак Н.В., Береза І.Г., Семенюк І.В., Голімбієвська А.А., Пошенко Ю.В, Бережиленко Т.О. та інші.
Найпопулярнішими статтями протягом роботи конференції стали матеріали Лютинської М.О. "Використання освітнього інструменту google classroom на уроках інформатики та заняттях гуртка «обчислювальної техніки» (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Солгутове) - 57 відгуків, Тищук Р.В. "Використання інноваційних технологій у виховній діяльності школи" (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне) - 57 відгуків, Горобець О.Ф. "Розвиток творчого мислення учнів засобами ТРВЗ-педагогіки на уроках української мови та літератури" (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне) – 53 відгуки, Захаренка М.С.  икористання інновацій у виховній роботі школи як засіб розвитку громадянської компетентності учнів"  (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Солгутове) - 54 відгука, Бережиленко Т.О. "Інтерактивні технології в системі роботи вчителів початкових класів" (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Чемерпіль) – 29 відгуків, Пошенко Ю.В. "Формування позитивного іміджу школи через інноваційну управлінську діяльність" (ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 м.Гайворон) - 30 відгуків, Долібської І.В. "Використання на уроках історії та правознавства інноваційних технологій" (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Могильне) - 26 коментарів, Маслій В.О. "Розвиток творчих здібностей молодших школярів на уроках літературного читання через використання інформаційно-комунікаційних технологій" (ЗШ І-ІІІ ступенів смт.Завалля) - 24.
Проведена Інтернет-конференція викликала зацікавленість у педагогів не лише Гайворонського району Кіровоградської області, але й інших областей України, а саме: Миколаївської, Вінницької та Полтавської. Педагогів з інших областей зацікавив досвід роботи Лютинської М.О., щодо використання освітнього інструменту google classroom на уроках.
Слід відзначити роль адміністрації тих навчальних закладів, які самі взяли активну участь в обговоренні статей та організували відповідну роботу серед працівників колективу. Це директори Захаренко М.С. (ЗШ І-ІІІ ступенів с.Солгутове)  та Пошенко Ю.В. (ЗШ І-ІІІ ступенів № 1 м.Гайворон). Особливо активно брав участь в роботі конференції Захаренко М.С., який організував дискусію навколо проблеми "Використання інновацій у виховній роботі школи як засіб розвитку громадянської компетентності учнів", надавав коментарі до багатьох публікацій, пропозиції до рекомендацій конференції, залучив до обговорення весь педагогічний колектив школи. 

 За результатами обговорення матеріалів Інтернет-конференції з урахуванням надісланих пропозицій були прийняті відповідні рекомендації http://gayvoroninnovacii.blogspot.com/p/blog-page_51.html

Завідувач РМК Касьяненко В.О.
Таблиця
Кількість матеріалів, поданих для участі в Інтернет-конференції з проблеми "Інноваційна діяльність педагога в сучасному освітньому просторі"
(27-31 січня 2015 року)

Навчальний заклад
ПІП учасників, статті яких розміщені на сайті
Кількість  статей
1.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 м. Гайворон
Юлія Пошенко
Наталія  Дунаєвська
Лариса Полонська
Сергій Мєх
Ірина Родікова
Наталія  Бунчак
Ірина Осіпчук
Тетяна Гродзіцька
8

2.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №2 м. Гайворон
Тетяна Пасєчнік
Валентина Янишина
Оксана Малінович
Вікторія Касьяненко
4

3.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 м. Гайворон
Неля Грицик
1

4.       
НВК «Гайворонська гімназія - ЗШ І-ІІІ ступенів №5"
Леся Цвігун
Ігор Курнос
Віктор Гончарук
Валентина Поліщук
4

5.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт. Завалля
Валентина Маслій
Вікторія Дунаєвська
Оксана Здерчук
Ірина Лисак
4

6.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів смт. Салькове
Алла Голімбієвська
Тетяна Настасенко
Маргарита Сусол
Ольга Миршук
Лариса Оприск
5

7.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Бандурове
Катерина Андрійович
Світлана Цвігун
Ірина Хлівнюк
3

8.       
загальноосвітня школа І-ІІІ                                              с. Вікнина
Олена Мартинюк
Тетяна  Криворучко
2

9.       
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Долинівка
-
0

10.   
загальноосвітня школа І-ІІІ супенів             с. Казавчин
Ася Безносюк
Василь Мацібора
Марія Шадурська
3

11.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Могильне
Раїса Тищук
Ірина Долібська
Єфросинія Лехенко
Олена Горобець
Ірина Долібська
Антоніна Марченко
6

12.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Солгутове
Микола Захаренко
Анна Леонтьєва
Оксана Красножон
Віталій Оченаш
Людмила Горячківська
Олександр Чернієнко
Марина Лютинська
7

13.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Таужне
Валентина Соколюк
Валентина Квашук
Наталія Подуфала
Катерина Подуфала
Олександр Соколюк
Наталія Білокрила
6

14.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Хащувате
Олена Вдовиченко
Ольга Іванова
Ольга Сухина
Інна Ткач
Сергій Муржак
5

15.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Чемерпіль
Тетяна Бережиленко
Тетяна Назаренко
Ілона Щерба
Ольга Сарахан
Віктор Марченко
5

16.   
загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів           с. Червоне
Ірина Семенюк
Тетяна Гуличко
Юлія Яблонська
3

17.   
НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ" с. Тополя
Наталія Кузнєцова
1

18.   
НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ" с. Берестяги
Клітченко Людмила Миколаївна
Наталія Лашкул
2

19.   
НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ"с.Мощене
Алла Карташова
Ольга Муржак
2

20.   
НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ"с. Котовка
-
0

21.   
НВК "ЗНЗ І-ІІ ступенів - ДНЗ" с. Соломія
Валентина Ковальчук
Галина Блашків
2

22.   
МНВК
Олена Котруце
Тетяна Юрченко
Варвара Тягай
3







Немає коментарів:

Дописати коментар